تولید پراکنده به دلیل افزایش مصرف انرژی برق در جهان امروز، توجه به بیشینه کردن کارایی نیروگاه ها و کمینه کردن هزینه های آن (شامل هزینه های توزیع برق، تعمیرات و نگهداری، مواد اولیه و …) افزایش یافته است.
صرفه جویی در مصرف برق نیز از اولویت های دنیای امروز محسوب می شود. صرفه جویی در این صنعت تنها به بخش تقاضا و مصرف کننده محدود نمیشود و در تولید نیز امکان پذیر است. مهمترین مباحث مطرح در این قسمت بهینه سازی تولید از منظر زمان، کیفیت دستگاه ها و انتخاب شیوه تولید برق هر منطقه براساس ویژگی ها و توانمندی های جغرافیایی آن میباشد. در این راستا یکی از راهکارهای پیشنهادی عملی، گسترش نیروگاه های مقیاس کوچک یا مولدهای پراکنده است.
تولید پراکنده برق مزایای فنی و اقتصادی فراوانی برای وزارت نیرو بعنوان متولی تامین برق کشور به ارمغان دارد. از این رو سیاست گذاری برای تامین برق در محل مصرف به منظور تمرکززدایی از واحدهای نیروگاهی، بهبود قابلیت اطمینان شبکه و افزایش بهره وری، تحت عنوان “طرح توسعه مولدهای تولید پراکنده” طرح ریزی شده است. سیاستهای حمایتی دولت در ارائه تسهیلات و عقد قرارداد خرید تضمینی برق مولدهای مقیاس کوچک به مدت ۵ سال، این طرح را به طرحی جذاب برای سرمایه گذاران بخش خصوصی تبدیل کرده است. از دیگر مزایاي تولیدات پراکنده میتوان به کاهش استفاده از سوختهاي فسیلی با توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر اشاره نمود. امروزه جوامع صنعتي و شهرهاي بزرگ با مشكل آلودگي محيط زيست مواجه اند و از سوي ديگر مشاهده مي شود كه مواد اوليه و سوخت مورد نياز، روبه كاهش است. از آنجا كه توسعه پايدار مستلزم تامين منابع قابل اتكاي انرژي و تامين فضاي زندگي سالم براي آحاد جامعه است، توجه به انرژي هاي نو از جمله انرژي خورشيدي و بادي از گام هاي موردنياز جهت نيل به توسعه پايدار مي باشد. ايران كشوري سرشار از منابع انرژي تجديدپذير و تجديدناپذير بوده و موقعيت جغرافيايي آن موجب شده است كه منبع بسيار بزرگي از انرژي هاي خورشيدي و بادي در آن موجود باشد. بررسي آمار ده ساله وزش باد در ايستگاه هاي سينوپتيك و همچنین قرارگیری کشور در عرضهای جغرافیایی پایین و در نتیجه پتانسیل بالای جذب انرژی خورشیدی، حاکی از آن است که بسياري از مناطق کشور موقعيت بسيار مناسبي براي استقرار نيروگاه هاي بادی و خورشيدي را دارند. از همینرو در راستای توسعه هرچه گستردهتر استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و ایجاد فضای لازم، خرید تضمینی برق تولیدی این نیروگاه ها در دستور کار دولت قرار گرفته است.
شرکت بهینه سازی انرژی کیاشید با بهره مندی از تجارب گسترده فنی و مهندسی موجود توانسته است ضمن ایجاد ارتباط مستقیم و موثر با معتبرترین شرکتهای سازنده با سابقه جهانی و نیز در جهت حفظ محیط زیست اقدام به آماده سازی بستر لازم جهت جایگزینی انرژی های تجدیدپذیر نسبت به اخذ تفاهم نامه های همکاری اقدام نماید. خدمات شرکت کیاشید در بخش مشاوره، مهندسی و تامین تجهیزات مولدهای مقیاس کوچک به شرح زیر است:
- اخذ مجوزها جهت انعقاد قراداد خرید تضمینی برق
- تهیه طرح توجیهی و مطالعات امکان سنجی پروژه مطابق با شرایط اقلیمی منطقه
- تهیه طرح های اتصال به شبکه
- طراحی تفصیلی مهندسی
- تامین و تجهیز بدون واسطه کلیه ماشینآلات و تجهیزات از سازندگان معتبر جهانی از جمله MTU و JENBACHER
- نصب، تست، راهاندازی کلیه تجهیزات مربوطه
- بهره برداری از پروژه ها و آموزش اپراتوری و مهندسی کارشناسان
- ارائه خدمات پس از فروش اعم از تامین قطعات یدکی اصلی و سرویس های دوره ضمانت
خدمات شرکت کیا شید در زمینه تولید پراکنده:
تولید برق در محل متناسب با ظرفیت و مصرف ، توسط مولدین مقیاس کوچک و نصب پنل های خورشیدی، به صورت تولید پراکنده ازجمله دیگر خدمات شرکت کیاشید می باشد.
شرکت کیاشید با تجربه حاصله از پیاده سازی پروژه های تولید پراکنده برق از فاز صفر تا زمان بهره برداری، آماده خدمات رسانی در این زمینه می باشد.
سیستم تولید پراکنده توسط مولد مقیاس کوچک
مجموعه تجیهزات تولید برق با ظرفیت تولید کمتر از ۲۵ مگاوات میباشند. موتورهای احتراق داخلی از متداولترین و اقتصادیترین نوع مولدهای مقیاس کوچک میباشند. این مولدها پایه گازسوز بوده و با توجه به پیشرفتهای تكنولوژی در این زمینه، این مولدها امروزه دارای راندمان و عمر بالا میباشند و فضای مورد نیاز برای نصب آنها كوچك و مدت زمان لازم برای بهره برداری آنها كوتاه است. با توجه به مزایای این مولدها و در کنار آن قانون هدفمند كردن یارانه ها، فراوانی منابع گاز طبیعی در كشور ما و تسهیلات موجود جهت احداث مولدهای مقیاس كوچك استفاده از تولید محلی برق با موتورهای احتراق داخلی توسط بخش خصوصی مورد استقبال قرار گرفته است.
همچنین دولت و وزارت صنایع نیز سیاستهای حمایتی مناسبی جهت حصول اطمینان سرمایهگذار برای ورود به این صنعت مصوب و اجرایی کرده است.
سیستم های تولید پراکنده خورشیدی
انرژی خورشیدی یکی از منابع انرژیهای تجدیدپذیر و از مهمترین آنها می باشد. میزان تابش انری خورشیدی در نقاط مختلف جهان متغیر بوده و در کمربند خورشیدی زمین بیشترین مقدار را داراست.
کشور ایران نیز در نواحی پرتابش واقع است و مطالعات نشان می دهد که استفاده از تجهیزات خورشیدی در ایران مناسب بوده و میتواند بخشی از انرژی مورد نیاز کشور را تأمین نماید. ایران کشوری است که به گفته متخصصان این فن با وجود ۳۰۰ روز آفتابی در بیش از دو سوم آن و متوسط تابش ۵٫۵ – ۴٫۵ کیلووات ساعت بر متر مربع در روز یکی از کشورهای با پتانسیل بالا در زمینه انرژی خورشیدی معرفی شده است. برخی از کارشناسان انرژی خورشیدی گام را فراتر نهاده و در حالتی آرمانی ادعا میکنند که ایران در صورت تجهیز مساحت بیابانی خود به سامانههای دریافت انرژی تابشی میتواند انرژی مورد نیاز بخشهای گستردهای از منطقه را نیز تأمین و در زمینه صدور انرژی برق فعال شود.